Vertraagde regenafvoer in De IJzergieterij en De Rokerij

In Hardinxveld-Giessendam worden nieuwe woonwijken gerealiseerd met de namen De IJzergieterij en De Rokerij. In de infrastructuur van deze projecten is veel ruimte opgenomen voor het vasthouden van regenwater. Maandag 17 april werden de laatste twee van vier putten geïnstalleerd met onze TSK-Limit systemen voor vertraagde afvoer.

TSK-Limit is een speciale afvoerregeling die bestaat uit een vlotter-geregelde terugslagklep en een V-vormige overlaat met berekend debiet, in samenhang met het ontwerp van de put.

De benodigde gemaximeerde afvoeren variëren tussen 1,5 l/s en 2,7 l/s (ca 5,4 en 9,6 m3/uur). Traditionele debietregelaars kunnen deze kleine debieten niet echt realiseren zonder groot verstoppingsrisico of laten veel grotere debieten door bij opstuwing.

De TSK-Limit is indertijd ontworpen met speurwerk en ontwikkeling subsidie door AQA Hydrasep met het doel om universele debietbegrenzing te bieden zonder concessies aan de maximering en met automatische voorziening om verstopping te voorkomen. De vlotterbesturing zorgt er bovendien voor, dat er geen water geloosd wordt als het vervolgriool al teveel gevuld is.

Met zijn bijzondere kenmerken voldoet TSK-Limit aan alle eisen voor het vasthouden en beheerst afvoeren van (regen)water.  Het is dus de ideale oplossing voor verbeteren van infiltratie, verminderen van verdroging én wateroverlast, energievrij, achteraf regelbaar en praktisch onderhoudsvrij. Bovendien geheel gefabriceerd uit duurzame, recycleerbare materialen HDPE en RVS. Kortom, een klimaat-adaptatie kampioen!

Bezoek hier de productpagina voor meer informatie.